Geplaatst op Geef een reactie

Vaak is het gebruik van een handdesinfecterend middel veilig, maar uw handen kunnen eronder lijden. Wat doen we?


Handdesinfecterend middel is dit jaar een onmisbaar accessoire geworden in ieders tas, gezien de beschermende maatregelen die worden aanbevolen door specialisten.
Overmatig gebruik kan echter de huid van de handen beschadigen, wat kan leiden tot uitdroging. Hier zijn de producten die u kunt gebruiken om tijdens deze periode voor uw huid te zorgen.
De angst voor het coronavirus bepaalde dat we de huid van onze handen steeds vaker moesten reinigen en desinfecteren dan we normaal zouden doen. Als we thuis kunnen wassen met water en zeep, bijvoorbeeld tijdens het winkelen, gebruiken we desinfectiemiddelen op alcoholbasis.
Maar juist deze angst maakte de grens tussen normaal gebruik en overmatig gebruik van desinfectiemiddel erg fijn. Bij herhaaldelijk gebruik van handdesinfecterend middel zal de huid van uw handen lijden onder uitdroging. Het kan irriteren, uitdrogen of zelfs barsten, en kan ruw aanvoelen, wat tot aanzienlijk ongemak kan leiden.

Wat is de oplossing?
Glycerine is een betrouwbare bondgenoot voor een vochtarme huid. Daarom is het raadzaam om naast alcohol, als je de hygiëne van je huid wilt behouden zonder deze te beschadigen, een ontsmettingsmiddel te gebruiken dat ook vochtinbrengende crèmes bevat.
Glycerine is een stof met een sterk hydraterende rol, die als ingrediënt voor veel huidverzorgingsproducten wordt gebruikt, en heeft een verzachtend effect, waardoor de huid fluweelzacht wordt.
Lees bij het kiezen van je desinfectiemiddel de ingrediënten en kies voor een handdesinfectiemiddel met 45 tot 70% alcohol en de rest glycerine. De alcohol doodt bacteriën en virussen uit je handen, terwijl glycerine de huid gehydrateerd laat.

Vergeet de handcrème niet!
Naast het gebruik van ontsmettingsmiddelen op basis van glycerine, raden we aan om in ieder geval ‘s ochtends en’ s avonds een handcrème aan te brengen voor extra hydratatie.
In onze winkel kunt u kiezen voor Handcrème met Glycerine en vitamine E https://www.gezond-gezicht.nl/product/hancdreme-met-glycerine/ , die een concentratie van 24% glycerine heeft. Het geeft een onmiddellijk effect van gladde en fluweelzachte handen en biedt intensieve verzorging voor de vochtarme, gebarsten huid. Ook is vitamine E in de samenstelling een efficiënte antioxidant in de strijd tegen het verouderingsproces van de huid. De crème in een dunne laag aanbrengen en inmasseren tot deze volledig in de huid is opgenomen.

Or you can opt for the Farmec Hand and Nail Cream from the Argan oil range , which protects the skin and nails against drying, dehydration and exfoliation.

Met een lichte en delicate structuur wordt Farmec Licht Hand Creme met Orchideen extract https://www.gezond-gezicht.nl/product/licht-handcreme-met-orchideeenextract-handcremes/snel opgenomen en zorgt voor langdurige hydratatie. De niet-vette formule, met onmiddellijke opname, verrijkt met orchidee-extract, maakt de crème gemakkelijk overal te gebruiken: thuis, op kantoor of in de auto.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden met meer tips over schoonheid en huidverzorging, Gerovital-aanbiedingen en evenementen, abonneer je dan op onze NIEUWSBRIEF (https://gezond-gezicht.us4.list-manage.com/subscribe/post?u=8a5ffade223ef3f4762b1a86a&id=e188a12cb2 ), zodat je ze in je inbox kunt ontvangen (niet vaker dan één keer per week, we beloven!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *